Home/ Info
Edwin Baas
2001 & B4
2001-2005
2006-2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
Thai-kickbox
MMA
CUMAFE
CuraBox Boxing
Martial Kids
Tough Ladies
Omgaan met agressie
Baas@SGR
Informatie
Informashon
Edwin Baas voltooide de HBO opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam en na het behalen van zijn diploma werkte hij o.a. bij Fysiotherapie praktijk Dijkstra Alkmaar en Fysiotherapeuten Velserstraat Haarlem.

Sinds oktober 2001 tot heden is Edwin Baas op Curaçao werkzaam bij De SGR-groep (Stichting Gehandicapten en Revalidatie zorg), voorheen bekend als het Mgr. P.I. Verriet Instituut.
Baas is, naast therapeut, tevens beheerder en coördinator van het Sport en spel gebouw en het Therapeutisch zwembad op de locatie Prinsenlaan 5 in Emmastad. Ook houdt hij zich bezig met het ontwikkelen en geven van trainingen voor zorgverleners/werknemers waaronder "omgaan met agressie", til en transfer training, opleiden tot zwembegeleiders en bedrijfsfitness “FIT FIT”. And last but not least is Baas ploegleider BHV (Bedrijfs Hulp Verlening).

Fundashon Verriet van De SGR-groep heeft een multidisciplinair team BBO (Begeleiding, Behandeling en Onderzoek), bestaande uit medici/artsen, paramedici (fysiotherapeuten, bewegingstherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, hippotherapeuten, etc.), gedragsdeskundigen (psychologen, orthopedagogen), programmabegeleiders, zorgconsulenten/ Sociaal Pedagogische Dienst, etc.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO (World Health Organization) maakte de indeling ICIDH (International Classification of Impairments, Disabilities and Handicaps). De ernst ligt vooral in de beleving van iemand zelf. Kort gezegd: een stoornis is een lichamelijke afwijking (objectief). Als iemand door zo’n stoornis iets niet kan, wordt het een beperking en de beperking wordt een handicap als het een bepaalde rolvervulling in het leven onmogelijk maakt.
Als er beperkingen (disabilities) zijn bij het verrichten van bepaalde activiteiten dan zijn deze nog wel te verrichten als is dit op een aangepaste manier. We kijken dan naar de mogelijkheden (abilities), wat een persoon wél kan en niet naar wat hij of zij niet kan.
Daarom spreken we niet over zwakzinnigen, lichamelijke, verstandelijke/ geestelijke gehandicapten, maar meer over een lichamelijke of verstandelijke beperking en benadrukken de mogelijkheden.

"Op de foto Alex, een van mijn cliënten. Ik had na toestemming van zijn familie de foto links op Facebook geplaatst. Op de foto rechts de reactie van Alex toen ik hem wees hoeveel mensen de foto geliked hadden.
I Love my work with People like Us, Mi ta stima mi trabou ku Hende mes kos ku Nos, Ik hou van mijn werk met Mensen zoals Wij."

Rolstoel boksen

Informatie in het Nederlands
Informashon na Papiamentu
Baas Sports theme by Full Force (2007)
Subscribe our channel
Visit, Like, Share @ FB
Fighters of the Caribbean 21-10-2017 @ ISC


lees verder
Murat Ilgen
lees verder
Boxing - A tribute to Hubert "Ibi" Zimmerman

lees verder
All fighters from Baas Sports won @ HONOR Fight League
lees verder
Martial Kids exams
lees verder
Fights @ MMA Caribbean
lees verder
Chellina Chirino wins Fight League
lees verder
Special guests in 2017
lees verder
Jemyma Betrian
Review 2016
Wheelchair Boxing
lees verder
Fight gear
lees verder
Videos & Photos
lees verder
2015
Sensei Redenshon
lees verder
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Fedor @ Curacao
2006-2008
2001-2005
2001 and before
Edwin Baas
Baas @ SGR/ Fundashon Verriet
Omgaan met agressie
Martial Kids
Muay Thai Kickboxing
Mixed Martial Arts
Boxing
The "BAAS" in design
Developed with QwikZite (version 1.12)