Home/ Info
Edwin Baas
2001 & B4
2001-2005
2006-2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
MMA
Thai-kickbox
Boxing CuraBox
CUMAFE
Martial Kids
Aggression management
Baas@SGR
Edwin Baas @ De SGR-groep/ Fundashon Verriet

Edwin Baas voltooide de HBO opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam en na het behalen van zijn diploma werkte hij o.a. bij Fysiotherapie praktijk Dijkstra Alkmaar en Fysiotherapeuten Velserstraat Haarlem.

Sinds oktober 2001 tot heden is Edwin Baas op Curaçao werkzaam bij De SGR-groep (Stichting Gehandicapten en Revalidatie zorg), voorheen bekend als het Mgr. P.I. Verriet Instituut.
Baas is, naast therapeut, tevens beheerder en coördinator van het Sport en spel gebouw en het Therapeutisch zwembad op de locatie Prinsenlaan 5 in Emmastad. Ook houdt hij zich bezig met het ontwikkelen en geven van trainingen voor zorgverleners/werknemers waaronder "omgaan met agressie", til en transfer training, opleiden tot zwembegeleiders en bedrijfsfitness “FIT FIT”. And last but not least is Baas ploegleider BHV (Bedrijfs Hulp Verlening).
Fundashon Verriet van De SGR-groep heeft een multidisciplinair team BBO (Begeleiding, Behandeling en Onderzoek), bestaande uit medici/artsen, paramedici (fysiotherapeuten, bewegingstherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, hippotherapeuten, etc.), gedragsdeskundigen (psychologen, orthopedagogen), programmabegeleiders, etc.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO (World Health Organization) maakte de indeling ICIDH (International Classification of Impairments, Disabilities and Handicaps). De ernst ligt vooral in de beleving van iemand zelf. Kort gezegd: een stoornis is een lichamelijke afwijking (objectief). Als iemand door zo’n stoornis iets niet kan, wordt het een beperking en de beperking wordt een handicap als het een bepaalde rolvervulling in het leven onmogelijk maakt.
Als er beperkingen (disabilities) zijn bij het verrichten van bepaalde activiteiten dan zijn deze nog wel te verrichten als is dit op een aangepaste manier. We kijken dan naar de mogelijkheden (abilities), wat een persoon wél kan.

"Op de foto Alex, een van mijn cliënten. Ik had na toestemming van zijn familie de foto links op Facebook geplaatst. Zie ook de reactie van Alex toen ik hem wees hoeveel mensen de foto geliked hadden.
I Love my work with People like Us, Mi ta stima mi trabou ku Hende mes kos ku Nos, Ik hou van mijn werk met Mensen zoals Wij."

Rolstoel boksen/ FightAble / Wheelchair boxing
People with disabilities, like the ones who use wheelchairs, have the same needs as everyone else. With “FightAble VechtersBaas” we help to satisfy those needs and under the right supervision they get the exercise their bodies require and the confidence they need to succeed in different aspects of life.
We don’t focus on the disabilities, we focus on the abilities because there is so much they CAN do.


Happy holidays and best wishes
read more
Baas Sports theme by Full Force (2007)
Subscribe to our channel
Visit, Like, Share @ FB
Luigi Kwas @ Curacao
Wendell Roche
read more
Review 2017

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Fedor @ Curacao
2006-2008
2001-2005
2001 and before
Edwin Baas
Baas @ SGR/ Fundashon Verriet
Aggression management
Fight gear
read more
Martial Kids
Muay Thai Kickboxing
Mixed Martial Arts
Boxing
The "BAAS" in design
Developed with QwikZite (version 1.12)