Home/ Info
Edwin Baas
2001 & B4
2001-2005
2006-2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
Thai-kickbox
MMA
CUMAFE
CuraBox Boxing
Martial Kids
Tough Ladies
Omgaan met agressie
Baas@SGR
Informatie
Informashon
Zelfverdediging en het vergroten van de fysieke en mentale weerbaarheid
Baas beperkt zich niet tot een bepaald vechtsysteem en is continu bezig om het zelfverdedigingsconcept te evalueren. De meest effectieve technieken uit diverse vechtsystemen worden geselecteerd en door de kennis van de anatomische zwakke punten van het menselijk lichaam kan men zich in een kritieke situatie waarbij men aangevallen wordt effectief verdedigen. Alleen al het idee dat men bij een eventuele gevechtssituatie de problemen de BAAS kan blijven geeft een dusdanig gevoel van zelfverzekerdheid dat het heel wat gemakkelijker praat!
Baas biedt tevens agressietrainingen aan, met het doel grensoverschrijdingen en geweld te voorkomen en/of te controleren. De trainingen in de vorm van workshops en/of cursussen variëren in tijd en worden op maat aangepast.

Safety is First Priority en daarom geven wij training in het omgaan met agressie en geweld.
Veilig over straat, veilig uitgaan, veilig in je eigen huis, is niet meer zo vanzelfsprekend. We maken ons steeds meer zorgen over de veiligheid en krijgen steeds meer te maken met verschillende vormen van agressie, geweld en ander ongewenst gedrag.
Ook tijdens het uitoefenen van werk blijkt dat medewerkers steeds meer in aanraking komen met agressie en geweld, en daar niet mee kunnen omgaan, ontslag nemen of zich laten overplaatsen, ander werk gaan zoeken of zich langdurige tijd ziek melden.
Op grond van artikel 4, tweede lid, van de Arbowet, moet de werkgever binnen het algemene arbeidsomstandighedenbeleid een beleid voeren dat gericht is op het voorkomen of beperken van psychosociale arbeidsbelasting. Onder dit begrip valt ook agressie en geweld.
Agressie en geweld kunnen verschillende effecten hebben op werknemers bijvoorbeeld lichamelijk gewond raken, vermindering van motivatie om het(zelfde) werk te blijven doen, verhoging van werkstress maar ook posttraumatische stress-stoornissen.
De werkgever is op grond van artikel 5 Arbowet verplicht de risico's met betrekking tot agressie en geweld te inventariseren, te evalueren en een plan van aanpak op te stellen waarin is aangegeven welke maatregelen zullen worden genomen in verband met de bedoelde risico's en wat de samenhang is tussen de risico's.

In de zorg, waar de betrokken zorgvragers weinig controle hebben over hun gedrag, kunnen sommige situaties vrij snel escaleren.
De technieken die we leren aan zorgverleners zijn zeer "humaan" en zo geselecteerd dat er geen letsel kan worden toegebracht aan de zorgvrager. Belangrijk aspect is de veiligheid voor de werknemers en andere zorgvragers, maar ook respect voor de agressieve zorgvrager.
De benadering en technieken worden aangepast aan de soort belager en situatie. Bij een cliënt met een verstandelijke handicap reageer je bijvoorbeeld heel anders dan bij iemand die je huis binnen dringt en jou wil verkrachten en/of vermoorden.

Bij de SGR-groep/ Fundashon Verriet worden structureel agressietrainingen gegeven. Tevens worden/werden er door Baas trainingen gegeven bij o.a. de Stichting voor Verstandelijk Gehandicapten Aruba (SVGA), FKPD (Fundashon Kuido pa Personanan Desabilitá oftewel in het Engels Foundation for Care of Disabled Persons) Bonaire, Klinika Capriles, Sonrisa, IFE, etc.

Baas trainde ook o.a. security in opleiding voor "Rumbo pa trabou", maar ook bijv. advocatenkantoren.

De trainingen kunnen worden gegeven in de vorm van seminars, workshops, privé groepen, cursussen, personal training (privé-les), etc.


Training/lezing @ "E muhé di 2008" (De vrouw van 2008) georganiseerd door “Pa bida” (Sra. Drs. Nataly Li Martina i Sra. Ansela Ricardo) in Super Clubs Breezes.
12 september 2010 Masterclass Aggression Management, gegeven door kinder- & jeugdpsychiater Carl Blijd bij BAO TRIEU Groningen.


"Straatwijs" geschreven door Patrick Baas.
De auteur is deskundig op het gebied van zelfverdediging en conflicthantering. In deze uitgave behandelt hij vele soorten van geweld tussen een of meer personen en de mogelijkheden tot het vermijden ervan. Ook geeft hij aan hoe de escalatie van fysiek geweld kan worden vermeden. Vanuit psychologische- en sociale gezichtshoeken tracht hij de oorzaken van verbaal en fysiek geweld te verklaren. Ook geeft hij vele tactische tips om geweld te voorkomen door de aanleiding van geweld te beschrijven en door wiens gedrag dit geweld kan ontstaan. In dit boek zijn geen beschrijvingen opgenomen van verdedigingstechnieken. Wel geeft hij adviezen voor trainingsmethoden. Er is een verwijzing opgenomen naar relevante artikelen in het wetboek van strafrecht. Een opmerkelijke uitgave, van belang voor mensen (professionals of buurtbewoners) die te maken hebben met straatgeweld of andere conflictsituaties.
Informatie in het Nederlands
Informashon na Papiamentu
Baas Sports theme by Full Force (2007)
Subscribe our channel
Visit, Like, Share @ FB
Fighters of the Caribbean 21-10-2017 @ ISC


lees verder
Murat Ilgen
lees verder
Boxing - A tribute to Hubert "Ibi" Zimmerman

lees verder
All fighters from Baas Sports won @ HONOR Fight League
lees verder
Martial Kids exams
lees verder
Fights @ MMA Caribbean
lees verder
Chellina Chirino wins Fight League
lees verder
Special guests in 2017
lees verder
Jemyma Betrian
Review 2016
Wheelchair Boxing
lees verder
Fight gear
lees verder
Videos & Photos
lees verder
2015
Sensei Redenshon
lees verder
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Fedor @ Curacao
2006-2008
2001-2005
2001 and before
Edwin Baas
Baas @ SGR/ Fundashon Verriet
Omgaan met agressie
Martial Kids
Muay Thai Kickboxing
Mixed Martial Arts
Boxing
The "BAAS" in design
Developed with QwikZite (version 1.12)