Home/ Info
Edwin Baas
2001 & B4
2001-2005
2006-2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
MMA
Thai-kickbox
Boxing CuraBox
CUMAFE
Martial Kids
Aggression management
Baas@SGR
Gilton Benjey Zimmerman maakte in 2009 de overstap van kickboksen naar boksen.
Zijn wedstrijddebuut in het boksen was gelijk tijdens de wereldkampioenschappen boksen van de AIBA (Amateur Internationale Boxing Association) in Milaan en wist zijn debuut op dit hoge internationale niveau overtuigend te winnen. Volgens Edwin Baas, die Zimmerman in Milaan vergezelde als coach, had Benjey een dusdanige indruk gemaakt dat hij verschillende aanbiedingen kreeg, waaronder die van de WSB (World Series of Boxing). Op de Italianen maakte Benjey zo’n indruk dat het Milano Thunder Team onder leiding van coach Francesco Damiani hem vroeg hun team te versterken tijdens de World Series of Boxing (WSB), die eind 2010 van start ging en waar hij van grote namen won.

Voor de Nederlandse Antillen won Benjey een zilveren medaille tijdens de CAC-games (Central American and Caribbean games) die van 17 juli t/m 1 augustus 2010 plaats vonden in Mayagüez Puerto Rico.

Vervolgens won hij bij de WSB o.a. van de Marokkaan Mohammed Arjaoui van Istanbulls (een bokser die in 2008 nog op de Olympische Spelen stond), de Rus Arbi Madaev (zilver medaillist bij het Europees Kampioenschap), de Rus Sherip Daudov van Kremlin Bears.

Foto links: Op de dag dat Benjey 28 jaar werd (zondag 18 september ’11) gaf hij op Curaçao een seminar.

Interview met Benjey Zimmerman door Denise Kielholtz
Wat is WSB?
Het was de Internationale boksassociatie AIBA (Amateur Internationale Boxing Association) de laatste jaren een doorn in het oog, dat de publieke en media belangstelling sterk verminderde bij de grote kampioenschappen. Door de invloedrijke bokslanden werd dan ook aangedrongen op rigoureuze veranderingen, ook al omdat het boksen met kap de essentie van de sport aantastte. Het boksen werd teveel een spel van tikkertje spelen, punten scoren. En dan nog op een vaak niet begrepen manier.
Met de World Series of Boxing (WSB) heeft de AIBA een weg ingeslagen boksen zonder kap over vijf ronden in plaats van drie ronden van drie minuten, waardoor het nog meer draaide om het wedstrijdkarakter dan om de punten. De dreiging van de knock-out was terug en de beleving en de betrokkenheid van het publiek is hierdoor groter. De WSB boksers behouden het recht om mee te doen aan internationale kampioenschappen en de Olympische Spelen.

Spijt heeft Benjey die sinds november 2010 in Milaan woont nog geen seconde gehad van zijn overstap want alle met hem gemaakte afspraken en financiële vergoedingen worden stipt nagekomen. “Ik loop hier ook als een tevreden man rond. Er worden heldere afspraken gemaakt. Het team bestaat verder uit topboksers uit Kroatië, Montenegro, Oekraïne, Mongolië en natuurlijk Italië. We trainen twee a drie keer per dag, zes dagen in de week. Ik heb een prima appartement met vervoer”, zegt Benjey.
Benjey is dan wel lid van het Milano Thunder team welke gesponsord wordt door Dolce & Gabbana, maar blijft de Nederlandse Antillen vertegenwoordigen op weg naar de Olympische Spelen van Londen in 2012.


32 landen namen deel aan de CAC-games (Central American and Caribbean games) die van 17 juli t/m 1 augustus plaats vonden in Mayagüez Puerto Rico.
25 juli won Benjey de kwartfinale van Clayton Laurent (Virgins Islands).
Laurent, die de avond daarvoor (24 juli) won van de Mexicaan Juan Hiracheta, is geen onbekende voor Zimmerman.
Tijdens het wereldkampioenschap boksen vorig jaar, was er een vriendschap ontstaan tussen Zimmerman en Laurent.
Deze vriendschap werd tijdens de drie ronden van 3 minuten even opzij gezet, maar keerde na het eindsignaal van de laatste ronde weer normaal terug. Benjey won met 3:0.
27 juli won Benjey de halve finale met 4:0 van Tariq Hagg (Trinidad & Tobago), die de kwartfinale won van Carlos Moreno (Panama).
In de andere halve finale won Gerardo Bisbal (Puerto Rico) van Jose Payares (Venezuela). Deze boksers wonnen in de kwartfinales van respectievelijk Marinez (Dominicaanse Republiek) en Sealy (Barbados).
De finale Super Heavyweight (+91 kg) tussen Benjey Zimmerman (AHO) en Gerardo Bisbal (PUR) was vrijdagavond 30 juli.
Deze avond vonden er zes finales plaats, met vijf finalisten uit Puerto Rico, die alle vijf wonnen.
Van de totaal 11 gewichtsklassen gingen er 7 naar Puerto Rico, al waren velen het eens dat Puerto Rico wel makkelijk punten kreeg van de jury. Zo ook Benjey en aanhangers waren enigzins verbaasd m.b.t. de puntentoekenning.
Benjey zat dicht bij het goud, maar heeft toch een hele goede prestatie geleverd die beloond werd met een zilveren medaille.
Voor de Antillen betrof het de zevende medaille op de spelen. Door dit succes van Zimmerman, stegen de Antilliaanse sportdelegatie één plaats op de medaillelijst en staat nu dertiende.

Bij aankomst op Curaçao International Airport bleek NAOC directeur Remco Tevreden dik tevreden te zijn en vertelde dat NAOC Benjey een scholarship wil toekennen.
Verder op de foto's o.a. Sherwin Zimmerman, Raekwon Baas en Michael Hart van National Car Rental, die vanaf 1 juli een huurauto sponsorde aan Benjey.
Vorig jaar imponeerde Benjey tijdens het WK boksen door de Nederlandse Antillen op de kaart te zetten.
Van links naar rechts, voorste rij: Redferne Regales, Zeno Inecia, Raoul Franciska, Jemyma Betrian, Justin Gogulski, Argenio Pieters.
achterste rij: Angelo Rosalia, Raul de Windt, Benjey Zimmerman, Cheo Zimmerman, Dudley Josepa, Edwin Baas.


Benjey traint bij Fred Royers (KB Arnhem), Cor Hemmers (Goldon Glory Breda) en voor het boksen bij Godfried "Chofi" Balyn in Rotterdam.

World Championship Boxing AIBA 2009 September 1-13 Milan Italia with participation of 554 boxers from 144 countries.
The international boxing world didn't know The Netherlands Antilles, but Benjey Zimmerman changed that.
In the Super Heavyweight division (+91 kg) he made a great debut. In his first boxing match ever he won Ali Khaleel Salman (red) from Iraq with 11-4.De volgende partij was op maandag 7 september. Benjey bokste de allerlaatste partij van de dag en avond, tegen de Cubaan Erislandy Savon Cotilla, neefje van Felix Savon, die zijn eerste partij tijdens dit WK won door een first round knock out.
Het was haast ongelooflijk hoeveel mensen Benjey aanmoedigden.
Zijn geliefdheid heeft hij niet alleen te danken aan zijn optredens in de ring, maar ook door de omgang met anderen buiten de ring.
Benjey is relax met iedereen en heeft vrienden gemaakt met mensen afkomstig uit alle continenten.
De wedstrijd tegen Cuba won hij niet volgens de jury, maar hij verloor ook zeker niet.
Het publiek liet zich duidelijk horen toen Benjey zijn armen heften en uitte hierdoor sympathie voor Benjey.
De reacties na de wedstrijd waren ook geweldig en Benjey staat nu bekend als "The man who knocked the Cuban down".
Na de partij werd Benjey geïnterviewd. Normaal gesproken worden alleen de winnaars na hun partij geïnterviewd.

De Cubaan deed veel en maakte mooie combinaties, maar deze waren op de dekking. Volgens een ander puntentelling systeem was hij ongetwijfeld de betere. Maar volgens dit systeem van puntentelling, waarbij alleen clear shots tellen, heeft hij twee keer echt goed geraakt. Stoten die ook maar de dekking schampen zouden niet geteld moeten worden.
Maar goed, respect voor Savon die de bommen van Benjey heeft overleefd en het spelletje slim heeft gespeeld. Ik ben alleen bang dat hij nog wel last heeft van het geweld wat over hem heen is gekomen en dit kan een grote invloed hebben op zijn volgende partij.
Ik ben zeer trots op Benjey. Hij is zeer gemotiveerd en houd echt van de sport. De samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren en ik zal alles doen om hem te helpen te kwalificeren voor de Olympische spelen.
Het is geen excuus, maar velen weten niet dat Benjey met een handicap vocht. Tijdens sparren voor de wedstrijd maakte hij een linkerhoek op een blok, waardoor hij een spierscheur in de biceps opliep en waardoor iedere stoot met links gepaard ging met enorme pijn.

Edwin Baas is AIBA, ABAF en NAOC (Nederlands Antilliaans Olympisch Comité) zeer dankbaar dat zij deelname aan dit WK en het trainingskamp vooraf aan het WK mogelijk hebben gemaakt.
Lees verder op de site van:
AIBA: Zimmermann puts Netherlands Antilles on the map
Boksnieuws: Gilton Benjey Zimmerman neemt in Milaan bijna wraak uit naam van Arnold Vanderlijde.
Vers geperst: Zimmerman zet Nederlandse Antillen op de kaart
NAOC: Zimmerman puts Netherlands Antilles on the map

Ook Nederland nam deel aan dit WK met de boksers Orhan Ozturk in het welterweight (-69 kg) en Hüsnü Koçabas in het lightweight (-60 kg), die beiden zowel de Nederlandse als Turkse nationaliteit hebben.
Hüsnü Koçabas, die hielp bij de coaching heeft met zijn 256 partijen ook zeer veel ervaring. Hij is al 9 jaar Nederlands kampioen. Bij gebrek aan tegenstanders in Nederland bokst hij ook in Duitsland, waar hij al 5 keer kampioen werd. In 2001 werd hij ook kampioen van Turkije. Tevens won hij vele internationale prijzen, waaronder goud tijdens de Kings Cup in Bangkok Thailand (2006) en goud tijdens de Militaire wereldkampioenschappen (2005). Husnu won na een vrijloting met 16-3 van Aubrey Moore (Guyana), maar verloor hierna van de Cubaan Idel Torriente.
Orhan Ozturk die al 12 jaar lang Nederlands kampioen is en onlangs ook nog goud won tijdens de Kings Cup in Thailand werd na een goede partij helaas uitgeschakeld door Pedro Lima uit Brazilië.
De boksers worden gezien als de opvolgers van Orhan Delibas, die zilver won tijdens de Olympische Spelen van Barcelona in 1992.

Vooraf aan het WK, op dinsdag 18 augustus, bokste Benjey een testpartij tegen de huidige wereldkampioen superzwaargewicht en gouden medaille winnaar van de Olympisch Spelen van Bejing 2008 Roberto Cammarelle (in het midden op de foto linksboven) uit Italië. Dit ging zo goed dat Camarelle aan Benjey vroeg om zijn sparringpartner te worden, wat ook gebeurde.
Op de foto onder in het midden Wereldkampioen Domenico Valentino die net als Camarelle goud won voor Italie tijdens dit WK.
Verder op de foto's boksers uit Macedonië, Slovenië, Malta, Schotland, Kongo, Zwitserland, Gambia, Grenada, Jamaica, US Virgen Islands, Panama, Bahamas, Japan, Zweden, Thailand, Samao, Team USA,

Interview Benjey Zimmerman
Bron: mixfight.nl/ Amsterdam Fightclub

De hoeveelste telg ben jij van de Zimmerman familie die aan vechtsporten doet?
Het begon allemaal bij Ibi Zimmerman de Curaçaose bokser die op hoog niveau meedraaide.
Mijn oom Silvio was Nederlands kampioen in de klasse tot 86kg en nu nemen Errol en ik het over.
Op Curaçao zijn er nog een aantal Zimmermans die opkomen en mijn jonge neefje Luciano is nu in de C klasse.

Is Errol een neef van jou?
Mijn vader en zijn moeder zijn neef en nicht.
We zien elkaar eerder als broers, maar tijdens trainingen zien we elkaar eerder als “vijanden”.

Je komt uit voor Golden Glory sta je daar ook onder contract?
Ja, ik was de eerste B klasser die onder contract stond bij Golden Glory.
Ik kom uit voor KB Arnhem/Golden Glory omdat ik nog steeds bij Fred Royers train.

Wat zijn je hobby’s?
Mijn zoontje, Honkbal, Playstation3, poolen, zwemmen, pokeren en gala's bezoeken.
Helaas heb ik te weinig tijd om aandacht aan mijn hobby's te besteden met mijn drukke schema maar ik heb nog te veel doelen die ik met sport moet bereiken dus: First things First!

Ben jij fulltime met kickboksen bezig en wat is je trainingintensiteit in een week?
Ik werk drie dagen in de week en op die dagen train ik alleen 's ochtends en op de dagen dat ik vrij ben train ik 2x per dag.

Cor Hemmers is een “trainer of Champions” kan jij aangeven waarom zijn aanpak zo speciaal is?
De mensen die met GG trainen zijn allemaal ambitieus en heel getalenteerd en hebben vaak al een hoog niveau behaald.
Cor weet hoe hij een beetje extra daaraan toe moet voegen om van zulke jongens echte toppers te maken.
Op fysiek en mentaal gebied kan hij jongens een extra boost geven door de keiharde trainingen aangepast op zijn game plans.

Welke partij van Ramon Dekkers is voor jou zijn beste?
Ik heb er heel veel gezien en vond ze bijna allemaal zeer spectaculair!
Als ik moet kiezen denk ik toch de wedstrijd rematch tegen Coban.

Heb je ook dingen overgenomen uit zijn stijl van vechten?
Ik heb een hele andere stijl maar bepaalde combinaties die ik van hem afgekeken heb gebruik ik wel .
Het meeste heb ik eigenlijk geleerd van mijn oom Silvio en van Fred Royers!

Als jij je stijl van vechten eens poëtisch zou moeten omschrijven hoe zou dat er dan uitzien?
Ben ik de snelste? Ik denk het niet!
Maar ik heb stoten als dynamiet!
Wil je iemand die slopen kan?
Bel dan maar naar Zimmerman!

Hoe is het om te trainen met vechters als Saki, Overeem, Zimmerman, Holzken en Schilt?
Het is nu heel erg leuk omdat ik steeds meer voel dat ik met het niveau mee kan.
Toen ik net kwam kijken wist ik niet wat me overkwam maar nu ik door ontwikkeld ben weet ik dat ik met het allerhoogste niveau meekan.
Iedere woensdag is bij ons "gehaktdag" dan sparren we met zijn allen en dat gaat er hard aan toe.

Sta jij ook te popelen om te mogen vechten in Japan?
Uiteraard! Het is heel pijnlijk om te zien dat er mensen in de K-1 vechten waarvan je weet dat je ze makkelijk kan hebben.
Gelukkig is manager Bas Boon hard bezig om mij dit jaar in de K-1 te laten kwalificeren en ik ga zeker laten zien dat ik daar thuis hoor.

Op 11 april aanstaande vecht jij in een 4 mans zwaargewicht toernooi op Amsterdam Fightclub 2e edition wat weet jij van de andere deelnemers?
Ik heb ze allemaal wel eens zien vechten en van Douwes heb ik al eens gewonnen in de c klasse.
Ze maken in ieder geval geen schijn van kans tegen mij als ik mijn handen niet breek op hun hoofden .

Wat vind jij van het initiatief van Amsterdam Fightclub om een zwaargewicht toernooi te organiseren binnen hun strakke en goede line up?
Super!Het is leuk voor het publiek en het komt voor mij goed uit omdat ik tegen jongens vecht waar veel van verwacht word in Nederland.

In welke van de 3 andere vechters zie jij een geduchte tegenstander?
Ik zie ze gewoon als elke andere tegenstander.
Ik kijk niet naar namen of status.
Ze zijn allemaal mensen en als ik ze hard raak gaan ze neer!

Hoe gebrand ben jij om op dit toernooi een visitekaartje af te geven?
Ik denk daar niet zo over na.
Voor mij is het gewoon weer een feest om te kunnen vechten in Amsterdam!

Wat is jou affiniteit met honkbal, tijdens een gala zag ik jou met een honkbalknuppel opkomen voor een gevecht?
Honkbal was altijd mijn grote passie!
Ik heb tot mijn 20ste gespeeld en het laatste jaar speelde ik in de Nederlandse hoofdklasse.
Daarna ben ik pas met kickbokswedstrijden verder gegaan (ik vocht mijn eerste partij toen ik 16 was).

Als jij mocht kiezen uit deze twee nicknames welke zou dat dan worden: "Curaçaos finest" of "The Slugger"?
Ik vind dat je niet zelf voor bijnamen moet kiezen ,maar ik kreeg de bijnaam Slugger van Fred omdat ik niet om puntjes te maken maar omdat ik ga voor de KO!

+5999 5242504
info@ baassports.com

Baas Sports Curacao Edwin Baas
edwin.baas
Baas Sports theme. Rap by Full Force 2007
2018

2017
2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

Fedor @ Curacao

2009

2006-2008

2001-2005
2001 and before
Edwin Baas
Baas @ SGR/FV
Aggression management
Martial Kids
Muay Thai Kickboxing
Mixed Martial Arts
Boxing
The "BAAS" in design

Developed with QwikZite (version 1.12)